Boot en Vaargebied

Jacht

Voor ‘Out of the Box’ maken wij gebruik van het luxe zeiljacht “Optimist”. Het jacht is van het type Bavaria 38 Cruiser en heeft een lengte van bijna 12 meter. Het schip is zeewaardig en is gebouwd voor catagorie A oceaan.

Optimist is van alle gemakken voorzien en heeft ondermeer een uitgebreide kombuis, navigatieapparatuur en verwarming. Het jacht beschikt verder over accommodatie voor 8 personen.

 

Afmetingen:

Lengte:               11,72 meter

Breedte:             3,90 meter

Diepgang:          1,95 meter

Gewicht:            7200 kilogram

Vaargebied

Het IJsselmeer is een van de grootste watersportgebieden van Nederland. Ruimte, rust en mogelijkheden dat zijn kenmerken voor de watersport op het IJsselmeer. Op een fraaie zondagmiddag wil het wel eens druk zijn op de bekende vaarroutes zoals Stavoren-Enkhuizen, maar over het algemeen is het IJsselmeer een oase van rust. Met fraaie havenplaatsen zoals Makkum, Hindeloopen, Stavoren, Lemmer, Urk, Enkhuizen en Medemblik biedt het IJsselmeer mogelijkheden voor een fantastisch verblijf.

Het vertrekpunt van ‘Out of the Box’ is het prachtige zuiderzeestadje Medemblik. Vanuit Medemblik zetten wij, afhankelijk van de windrichting, koers naar Enkhuizen, Den oever, Andijk of Stavoren.